به گزارش میراثآریا، علی خاکسار در جشنواره غذای سنتی ویژه سالمندان، بیان کرد: همدان چهارمین شهر سالمند کشور است و نیازمند تحول در فضاهای عمومی همچون رستورانها، هتلها و مراکز گردشگری هستیم تا شهروندان و مسافرانی که از قشر سالمند هستند بتوانند از این فضاها استفاده کنند.
معاون گردشگری استان همدان ادامه داد: در این راستا، کارگاه آموزشی غذای سنتی برای سالمندان و کارگاه آموزشی گردشگری دسترسپذیر برای آژانسها، هتلها، بومگردیها، سفرخانهها و مراکز گردشگری روز پنجشنبه برگزار میشود.
او اضافه کرد: روز گذشته کارگاه پاراتور ویژه نابینایان برگزار شد و امروز نیز تور عملی در موزه تاریخ پزشکی همدان برای گردشگران نابینا برگزار شد که با استقبال راهنمایان گردشگری همراه بود.
خاکسار در توضیح جشنواره غذای سالمندان گفت: این جشنواره با حضور ۴۳ شرکتکننده سالمند یا افراد بالای ۵۵ سال برگزار شد و فراخوان آن توسط ادارهکل بهزیستی منتشر شد، موضوع مسابقه آزاد بود تا هر شرکتکننده غذای دلخواه خود را آماده کند، در داوری، نحوه پخت، مواد اولیه و ارزش غذایی بررسی شد و به برترینها جوایزی اهدا شد.
معاون گردشگری همدان هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی و احیای غذاهای سنتی سالمندان دانست و اظهار کرد: بسیاری از غذاهایی که در گذشته توسط سالمندان پخته میشد، امروزه کمتر مورد استفاده قرار میگیرد، در حالی که همه این غذاها ارزش دارویی و غذایی دارند و متناسب با فصول سال تعریف شدهاند، بنابراین باید این غذاها دوباره وارد سفره خانوادهها و حتی در رستورانها نیز ارائه شوند.
او با اشاره به اقدامات حوزه گردشگری دوستدار سالمند افزود: نخستین رستوران دوستدار سالمند استان با عنوان رستوران اسپیاس همدان در روز پنجشنبه ۱۰ مهرماه افتتاح خواهد شد، این رستوران به عنوان الگویی برای دیگر مراکز پذیرایی، هتلها و بومگردیها معرفی میشود تا با برگزاری دورههای آموزشی و رعایت چکلیستهای استاندارد، زمینه بهرهمندی سالمندان و افراد توانیاب از فضاهای گردشگری فراهم شود.
انتهای پیام/
نظر شما